מעוניין לכתוב בפורטל סין
טיול לסין בהתאמה אישית
קורס לימוד סינית

אוכל בסין

ארוחת בוקר
התפריט הסיני לארוחת בוקר שונה ממקום למקום אבל יש כמה מרכיבים שניתן לראותם ברוב רחבי המדינה.

חלב סויה - "הקפה של הבוקר" - המבושל בסירי ענק ונמזג לכוסות חד פעמיות או שקיות ניילון.

יו-טיאו - סופגניות מטוגנות מאורכות הנלעסות על הבוקר בתאווה.

סוגים שונים של דייסה, מדייסת אורז (קונג'י) ועד דייסות דוחן, סומסום שחור ועוד.

אוכל מאודה למיניו (מה שקוראים בארץ דים-סם) - באו דזה (כיסונים תפוחים ממולאים בבשר), מנטו (בצק מאודה ללא מילוי), ג'יאו דזה (כיסונים מאודים או מבושלים במים) ועוד.

בדרום אפשר לראות בבוקר בצידי הרחוב מעין ארון מגירות המוצב על מים רותחים ובתוכו מאדים בצק אורז עם ביצה ובצל ירוק. בעת האכילה ניתן להוסיף סויה ורוטב חריף.

בבייג'נג, ובכלל ברוב הצפון הרחוק, אפשר למצוא את הג'יאן בינג. רוכלים המובילים עגלה עם חלון שקוף ובתוכה פלטה חמה מסתובבת. על הפלטה שמים בלילה, ומקבלים מעין פנקייק עליו מורחים רוטב סויה, חריף, בצל ירוק ולעיתים גם מוסיפים בצק פריך. זה נאכל כמו סנדוו'יץ.

דברים אחרים שלא נדיר למצוא על הבוקר, ביצים המבושלות בסויה או תה, אורז עם ירקות, מרק איטריות ועוד.

עבור לתוכן העמוד