המטבח הסיני, חלק ב'

עוף
המנה המפורסמת מבייג'ינג – ברווז פקין

המטבח הסיני הוא מטבח רחב ומגוון מאוד שישנם בו ז'אנרים רבים שלעיתים שונים זה מזה בצורה מהותית בשימוש בחומרי הגלם, בצורת ההכנה וההגשה של המזון.

המסורת הסינית מחלקת את המטבח הסיני ל 8 משיטות בולטות המבוססות על חלוקה ג"ג:

שאנדונג, גואנדונג, סיצ'ואן, חונאן, ג'יאנסו, ג'ג'יאנג, פוג'יאן, ואנחווי.

חשוב לציין שגם בכל אחת מאותן שיטות ישנם תת מטבחים וז'אנרים שונים.

שאנדונג (Shandong):

מטבח שאנדונג נחשב למטבח המרכזי והמשפיע ביותר בין המטבחים השונים בסין ורובם של המטבחים האחרים צמחו או הושפעו ממנו עמוקות.

חצי האי שנדונג ידוע בשימוש הרב במאכלי ים, שום, תירס, בוטנים ודגנים.

בגלל תנאי האקלים האורז לא היה גידול נפוץ ודגנים משמשים כמרכיב המרכזי בתפריט.

המטבח הקיסרי נחשב חלק מהמטבח השנדונגי וברווז פקין הוא ככל הנראה המנה המפורסמת ביותר של המטבח.

עוד ידועה שאנדונג בחומץ המפורסם שמיוצר בו.

סיצ'ואן (Sichuan):

המטבח של פרובינציות סיצ'ואן המשופעת באדמה פורייה ושפע של מים הוא אחד במטבחים הידועים של סין.

האוכל הסיצ'ואני ידוע כחריף ופיקנטי עקב שימוש בפלפל, צ'ילי ושום.

במטבח יש שימוש רב גם בירקות שגדלים בטבע כמו פטריות בר ושורשי עצים.

שיטת הבישול השכיחה היא טיגון. המנות הידועות במטבח הסיצ'ואני הן אווז מעושן ועוף גונג פו (עוף בנוסח סיצ'ואן).

גואנדונג (Guangdong):

מטבח גואנדונג הידוע גם כמטבח הקנטונזי – הוא המטבח הסיני המפורסם ביותר מחוץ לסין מכיוון שרוב המהגרים הסינים בעולם מגיעים מאזור זה הנמצא בדרום מערב סין.

המטבח ידוע בשימוש הרב במאכלי ים ודגים ובירקות ופירות טריים (תוצאה של האקלים הסב-טרופי של האזור).

המטבח מפורסם גם בכך שמשתמשים בו בכל חומרי הגלם האפשריים, מנחשים וחולדות עד מוח של קוף.

התיבול הוא מתון ולא חריף או עקצוצי ודומה מאוד לתיבול במערב.

מאכלים מפורסמים של המטבח הגואנדוני הם מרק סנפירי כריש ודים סאם.

פוג'יאן (Fujian):

פוג'יאן שנמצאת בדרום מערב סין ידועה בדגה ומאכלי הים שלה. הטבחים של פוג'יאן מפורסמים כטבחים הטובים בסין ונחשבים מומחים בטיפול וחיתוך של דגים ובשר.

במקום שמן בישול נהוג להשתמש בפוג'יאן בשמן שעשוי משרימפס.

יש גם הקפדה שחומרי הגלם שמהם מכינים את המנות יישארו דומיננטיים ומזוהים גם במנה המוגמרת.

המאכל המפורסם של פוג'יאן הוא Mee Sua – אטריות קמח לבן דקות.

ג'יאנסו (Jiangsu):

האזור שנמצא בדלתת נהר היאנגזה מפורסם בבישול בו לא מופרד הבשר מהעצם, ומציצת העצמות נחשבת מנהג מקובל סביב השולחן.

המטבח מפורסם גם באסטטיקה הגבוהה שלו ובהקפדה על צבעוניות המנה והתאמתה לעונות השנה.

מאכל מפורסם מג'יאנסו הוא דג – מנדרין.

ג'ג'יאנג (Zhejiang):

המטבח שנמצא בפרובינציית ג'ג'יאנג במרכז סין ידוע בשימוש הרב בצמחי הבמבוק והלוטוס.

בין חומרי הגלם יש שימוש רב גם ביין ומלח עדות לשגשוגו הכלכלי של האזור שנודע כמרכז יצור המשי בסין.

המאכל המפורסם של המטבח הוא מאכל מהעיר Haugzhou בשם Jiaohuo Ji (תרנגול הקבצן).

חונאן (Hunan):

אדמת אזור חונאן היא אדמה פורייה עובדה שהפכה ירקות ופירות למרכיב מרכזי במטבח המקומי.

המטבח החונאני הוא מטבח עונתי עם הבדלים גדולים במיוחד בין תפריט הקיץ לתפריט החורף.

המטבח ידוע גם בשימוש הנדיב בצ'ילי מה שהופך את האוכל החונאני לחריף במיוחד.

מנה מפורסמת של המטבח היא עוף דונגאן.

אנחווי (Auhui):

המטבח ידוע בשימוש הרבה בסוכר במהלך הבישול. שיטת הבישול השכיחה היא צלייה וחריכה תוך הקפדה על טמפרטורת ההגשה של המזון.

מנה מפורסמת מהמטבח היא מרק קן הציפור.

Tagged דוד גלילPosted in Uncategorized
עשינו מהפכה - כאן יכולה להיות המודעה שלך
אם לא תפרסם - איך יבואו

צור קשר

יש לכם משהו להגיד לנו? כיתבו לנו ונשמח לשמוע.