רפואה סינית – מעי רגיז

כמה שנים אני סובלת כנראה ממעי רגיז.כל בוקר יש לי שילשולים קשים ובמשך היום זה עובר.אין לי צליאק אבל הרופאה אמרה לי שעלי להמנע מכל מה שמכיל גלוטן כי אני רגישה לחלבון זה.(מלבד לחם שיפון שאפשר לאכול).אני נוסעת לחודש לסין ולא יודעת מה לאכול שם.נראה לי שתוך כמה ימים אסבול מרעב.ראשית הם לא מבינים אנגלית ולא נראה לי שידעו מה זה גלוטן וכן נראה לי שרוב האוכל שלהם עשוי מקמח של חיטה למיניה .אני יודעת שיש להם פסטות גם מירקות ולא מקמח אבל איך אדע מה לבחור והיכן?האם להמנע לחלוטין מלחם או מפסטות או ממאפים שם או שתוכלי להדריך אותי כיצד אוכל לאכול רק דברים ללא גלוטן תודה מקרב לב

 

שלום אסתי,

לפי מה שאת מתארת בהחלט יש מקום לשינוי תזונתי ועם זאת יתכן שטיפול להרגעת מערכת העצבים המתייחסת למערכת העיכול יהיה חיוני אף הוא.

לגבי תזונה,

בסין יש מגוון מאד גדול של מאכלים.

החל ממזון סיני מקומי כמו מרקים וכיו"ב ועד בשר למי שאינו אוכל כשר. .

המנעות מגלוטן הוא דבר חיוני במצבים כמו שלך אבל זהו אינו הפיתרון לבעיה.

חשוב לנסות ולזהות את השורש ולהתייחס אליו ולטפל בעיקר בו.

אני בטוח שבסין תוכלי לקבל בכל מרפאה מקומית – צמחי מרפא מתאימים וטיפול נכון ואולי אפילו תזכי לחזור לארץ בריאה יותר משיצאת…

מזון ללא גלוטן לא תמצאי עם סימנים או כותרת.

לדעתי עליך להצטייד מראש ברשימות של משפטי מפתח בסינית כדי שתוכלי להראות למי שתתיעצי בו שם .

בהצלחה ונסיעה טובה,

 

עוז לוי הבהרה
עשינו מהפכה - כאן יכולה להיות המודעה שלך
אם לא תפרסם - איך יבואו

    צור קשר

    יש לכם משהו להגיד לנו? כיתבו לנו ונשמח לשמוע.